MUREȘ: OZN pictat într-o biserică de 800 de ani din Sighișoara
„Biserica Mănăstirii este cel mai vechi monument din Sighișoara, datează din secolul XIII. În secolul al XVII-lea suferă de pe urma unui puternic incendiu, toată biserica arde, este refăcută și atunci sunt adăugate o serie de picturi cum ar fi altarul, iar breslele își vor pune, la rândul lor, însemnele în locurile în care aveau băncile. Cu această ocazie apar și o serie de reprezentări mai mult stilizate. Biserica este una evanghelică și rolul imaginii este unul secundar sau puțin reprezentativ. Într-adevăr, în sacristia bisericii există o pictură cu o scenă religioasă, care reprezintă un nor – probabil că este vorba de ridicarea lui Ilie către cer – care seamănă cu o calotă și poate duce la o reprezentare mult mai modernă, care să ne ducă cu gândul la un OZN. Dar este vorba despre viziunea artistului de la acea vreme care a făcut acest triptic. Posibil să fi fost un artist sighișorean, deoarece Sighișoara a avut în secolul al XVIII-lea câteva ateliere de tâmplărie de artă, oameni care făceau atât altare pentru bisericile protestante, cât și mobilier orășenesc pictat”, a declarat Nicolae Teșculă, directorul Muzeului de Istorie din Sighișoara, potrivit Agerpres. (Sursa: Digi24.ro)
DAN FARCAȘ despre OZN-uri deasupra României. „Scriitorul si cercetatorul în mitologie Victor Kernbach (1923-1995), în cartea sa „Enigmele miturilor astrale”, a prezentat fresce similare în biserici din Bucuresti cum ar fi „Sfântul Spiridon” (vechi) si „Bucur”. Din pacate, prima a fost demolata sub regimul comunist, dar al doilea exista si astazi, iar reprezentarile picturale sunt de acelasi tip ca si cele de la Biserica Domneasca din Târgoviste.
Dupa cum a remarcat ufologul Calin Turcu (1942-2006), în cartea sa „Extraterestrii în România”, pe peretii bisericii manastirii Lainici (judetul Gorj), se poate distinge un posibil „OZN”, având o forma destul de diferita de celelalte. În imaginea, realizata în secolul al XVII-lea si care descrie scena din „Buna Vestire”, deasupra Fecioarei Maria, se vede Arhanghelul Gabriel, într-un „vehicul” ceresc având forma unui balon dublu, care, din nou, nu poate fi un nor. Obiectul zburator se termina cu un tub îngust deschis. Pe peretii manastirii Tutana (judetul Arges), construita în 1577, apare un „astronaut”, echipat ca pentru un zbor spatial. Oricum, nu este nicidecum o fiinta pamânteasca. De altfel, imagini, cum ar fi cele prezentate mai sus, exista nu numai în România, ci si în alte tari de credinta ortodoxa, de pilda la manastirea Decani din Kosovo, ori pe un numar de icoane religioase rusesti.
Gili Schechter si Hannan Sabat, din Israel au comentat într-un articol o fotografie facuta de Catalina Borta, reprezentând o fresca din Biserica Manastirii din Sighisoara, aflata nu departe de Turnul cu Ceas. Autorii au mai observat unele diferente între pictura din Sighisoara si obiectele de pe medalii; de exemplu, acestea din urma au, aproape toate, un cerc de stele pe circumferinta, ceea ce nu exista pe imaginea de la Sighisoara”. DETALII